SIEM

SIEM (Security Information and Event Management)

SIEM este un sistem de securitate care permite organizațiilor să monitorizeze și să gestioneze evenimentele de securitate din rețea. Acest sistem colectează, analizează și gestionează informații despre securitatea rețelei, ajutând la detectarea, prevenirea și rezolvarea problemelor de securitate.

Principiile SIEM

SIEM se bazează pe următoarele principii:

  • Colectare de date: SIEM colectează date despre activitățile din rețea și le stochează într-o bază de date centralizată.
  • Analiză de date: SIEM analizează datele colectate și identifică orice activitate suspectă sau încălcări de securitate.
  • Gestionare a amenințărilor: SIEM oferă rapoarte și alertări despre amenințările identificate, permițând administrației să ia măsuri pentru a preveni și rezolva problemele de securitate.

Beneficiile SIEM

SIEM oferă următoarele beneficoperiri:

  • Monitorizare îmbunătățită: SIEM permite monitorizarea continuă a activităților din rețea, identificând și alertând asupra amenințărilor în timp real.
  • Rapoarte detaliate: SIEM oferă rapoarte detaliate despre activitățile din rețea, facilitând analiza și înțelegerea problemelor de securitate.
  • Automatizare: SIEM automatizează procesele de monitorizare și gestionare a amenințărilor, reducând timpul și efortul necesare pentru a rezolva problemele de securitate.

Concluzie

SIEM este un sistem de securitate important care permite organizațiilor să monitorizeze și să gestioneze evenimentele de securitate din rețea. Beneficiile SIEM, cum ar fi monitorizarea îmbunătățită, rapoarte detaliate și automatizarea proceselor, fac din aceasta o soluție valoroasă pentru organizațiile care doresc să își protejeze rețeaua.

Servicii similare

Securitate Cibernetică

Protejarea Datelor și Sistemelor împotriva Amenințărilor Online

Detalii
AntiSPAM

Protecție împotriva mesajelor nedorite

Detalii
Antivirus

Protecție împotriva amenințărilor cibernetice

Detalii

Contactează-ne

Prin trimiterea acestui formular sunteți de acord cu termenii și condițiile noastre și cu Politica noastră de confidențialitate, care explică modul în care putem colecta, folosi și dezvălui informațiile dumneavoastră personale, inclusiv către terți.

Divizia

IT Service

Divizia de servicii IT acoperă segmentul operațional atât din punct de vedere hardware, cât și software pentru o gamă variată de echipamente și soluții IT, incluzând calculatoare, servere, storage-uri, echipamente de rețea, televizoare, monitoare profesionale și UPS-uri.

Află mai multe