Securizarea echipamentelor

Securizarea echipamentelor cu care lucrează angajații

În ultimii ani, a trebuit să scalați infrastructura IT pentru a susține munca de la distanță. Ați fost avantajați dacă și în afacerea dvs. a fost posibilă activitatea de la distanță, de oriunde, însa, având un număr mare de utilizatori în afara rețelei a fost necesar să modificați și prioritățile de securitate cibernetică.

 

În acest context, recomandăm ca organizațiile să ia în considerare :

  • o rețea privată virtuală ușor de gestionat ( VPN)
  • autentificare eficientă cu doi factori, 
  • securitate a punctelor finale și
  • integrarea de securitate end-to-end.

 

 

Ia legătura cu un specialist!

Atingerea acestor aspecte vă va permite să supraviețuiti și să prosperați într-o piață competitivă.

Sunt 20 de ani de când VPN-ul a făcut posibilă munca de la distanță. Sunt 15 ani, poate, de când a atins o utilizare generală. Ideea este că un angajat aflat în afara sediului fizic al companiei,  poate folosi o conexiune criptată  la un server din centrul de date al angajatorului, permițând accesul securizat la resursele corporative. Asigurându-vă că VPN-ul este activat atunci când un angajat este în afara sediului, organizația dvs își poate proteja traficul de rețea de privirile indiscrete, indiferent de securitatea conexiunii la internet pe care o folosește.

Fiecare proces de autentificare oferă acces la „ceva” ce organizația nu dorește să fie disponibil publicului larg. Dacă chiar și o singură conectare VPN ar fi comprimisă, beneficiile criptării securizate a VPN-ului ar fi anulate și fără o segmentare adecvată a rețelei sauun cadru de tip Zero-Trust, un hacker s-ar putea plimba în rețea, nedetectat, zile, săptămâni,sau luni. Autentificarea cu doi factori e un instrument suplimentar de verificare. Pe lângă furnizarea unui nume de utilizator și a unei parole, cei care se conectează trebuie să introducă un cod unic trimis către un dispozitiv al utilizatorului. Soluția poate fi independentă sau integrată nativ în arhitectura soluției de securitate.

Securizarea echipamentelor cu care lucrează utilizatorul - Pe măsură ce mai mulți utilizatori își petrec o parte sau tot timpul de lucru în afara rețelei corporative, o abordare bazată pe securitatea perimetrală are din ce în ce mai puțin sens. Angajații își accesează emailul de pe dispozitive mobile, de acasă sau din zone publice care au în apropiere un hotspot WiFi. Politicile privind dispozitivele negestionate și BYOD sunt adesea mai puțin formale la organizațiile mai mici, ceea ce induce un risc.  

Administratorii IT fac demersuri pentru a obține vizibilitatea și controlul echipamentelor folosite de angajați fără a perturba productivitatea acestora. Fac efort să se asigure că politicile nu sunt conflictuale, datele sunt partajate corespunzător pentru a înțelege contextul complet al unei solicitări și a petrece mai puțin timp pentru depanare. În cazul companiilor mai mari, antivirusul nu mai este suficient, aceste companii adoptând tehnologie tot mai sofisticată, aspect care extinde suprafața de atac. 

Atacatorii sunt tot mai creativi, aspect ce necesită o formă mai avansată de analiză. Soluția ideală ar trebui să prevină amenințările prin instrumente de protecție în mai multe straturi , soluții care să fie actualizate continuu și în timp real. O contribuție importantă o aduc tehnologii cum ar fi inteligența artificială (AI) și învățarea automată (ML) pentru a înțelege și a analiza amenințările cunoscute și pentru a le preveni pe cele viitoare.

Securizează-ți angajații!

Servicii similare

Firewall pentru afaceri mici și medii

Firewall-ul este un punct critic de inspecție pentru tot traficul de rețea, mulți arhitecti de soluț ...

Detalii
Opriți amenințările ascunse

Când vine vorba de căutarea de soluții pentru a securiza dispozitivele cu care lucrează angajații, a ...

Detalii
Vizibilitatea și gestionarea activelor

Nu există un singur răspuns. Acțiunile de cibersecurity presupun un efort constant pentru a rămâne c ...

Detalii

Contactează-ne

Prin trimiterea acestui formular sunteți de acord cu termenii și condițiile noastre și cu Politica noastră de confidențialitate, care explică modul în care putem colecta, folosi și dezvălui informațiile dumneavoastră personale, inclusiv către terți.