tot mai multe se rulează din cloud, crește numărul utilizatorilor , se intensifică nevoia de lățime de bandă. Chiar dacă majoritatea companiilor se așteaptă că tehnologia sa –și păstreze actualitatea într-un interval de 2-4 ani, în realitate peste jumătate din clienți își completează, consolidează și actualizează infrastructura IT în fiecare an sau o dată la doi ani.
Throughput – e parametrul care reflectă cât trafic poate gestiona un firewall atunci când funcțiile de securitate sunt activate, capacitatea firewall-ului de a procesa și securiza traficul de rețea.
Bandwidth măsoară volumul traficului în condițiile în care nu e afectată performanța.
Sesiuni concomitente- câți utilizatori, câte aplicații poate analiza simultan echipamentul.
Cu cât firewall-ul este mai performant, cu atât mai mari sunt valorile throughput-ului și cu atât mai multe sesiuni concurente poate susține. Performanța mai e determinată și de alinierea procesorului cu sistemul de operare.
Având în vedere tehnologiile și tacticile din ce în ce mai sofisticate utilizate de criminalii cibernetici de astăzi, analizarea eficientă a traficului implică un proces specializat și intens. Selectarea Firewall-ului potrivit pornește de la înțelegerea nevoilor dvs. de astâzi, dar și a planurile dvs. de viitor.
Ia legătura cu un specialist!
Capacitatea firewall-ului de a inspecta un astfel de trafic fără a crea un blocaj depinde în întregime de performanță, iar cumpărătorii ar trebui să fie atenți la debitul pe care un firewall îl poate gestiona cu criptarea activată.
Antivirusul verifică, de obicei, fișierele noi comparând cu baza de date de atacuri cunoscute pentru a le bloca intrarea. Dar această abordare este ineficientă împotriva amenințărilor necunoscute. În cazul acestora se foloseste Sandbox-ul care deschide și „detonează” fișiere și atașamente necunoscute și le analizează pentru a identifica dacă sunt malițioase sau nu. Performanța echipamentului determină cât de repede are loc acest proces.
IoT-ul este prezent astăzi de la nivelul locuințelor (electrocasnice și electronice inteligente) până la nivelul senzorilor cu tehnologie operațională sofisticată din activitățile de producție sau din spitale, etc. Lipsa de standardizare a acestora este o provocare pentru administratorii IT, fiindu-le greu să descopere cu acuratețe toate echipamentele din rețea și să le controleze. Sunt producători de firewall care au dezvoltat echipamente separate pentru a aborda provocările IoT, alții integrează capacitatea de a urmări echipamentele IoT și a le identifica pe cele compromise în operațiunile de bază ale firewall-urile lor.
Din păcate, nicio platformă nu este 100% sigură, mai ales în etapa inovației digitale. Segmentarea rețelei previne ransomware-ul și amenințările similare în rețeaua dvs., permițând firewall-ului să inspecteze și să controleze traficul in rețea (est-vest) la puncte de control critice.
Acesta este punctul de plecare catre obținerea unui mediu Zero Trust în rețea, abordare care va conduce la succesul demersurilor de securitate cibernetică.
Modul iî care gestionăm creșterea afacerii este interesant și stresant pentru companiile de orice dimensiune. Cererea pentru produsele și serviciile dvs. demonstrează că strategia dvs. de poziționare pe piață a avut succes și că era nevoie de soluțiile dvs. Dar menținerea creșterii, evitând complexitatea poate fi o provocare. Mai multi utlizatori, mai multe dispozitive conectate, noi locații care să fie integrate cer implementarea de noi tehnologii care să le susțină. Aveți partenerul capabil să vă livreze soluția la cheie? Cât de ușoară va fi implementarea? Care este experiența partenerului cu proiectare, configurare și integrare, implementare? Dacă aceste aspecte nu sunt luate în considerare, toate aceste implementări și integrări pot fi complexe și dureroase pentru afacerea dvs.Dacă vă doriți un partener de încredere, puteți apela la specialistii ETA2U!