Software Licensing and Asset Management (SAM)

Evitați amenzile și costurile suplimentare

Software Licensing and Asset Management (SAM) este un proces important în industria IT, care se ocupă de gestionarea și optimizarea licențierii software-ului utilizat în cadrul unei organizații. Acest proces ajută la evitarea amenzilor și costurilor suplimentare asociate cu utilizarea neautorizată de software și la maximizarea eficienței și efectivității investițiilor în software.

 

 

 

 

Reduceți costurile

Un aspect crucial al SAM este realizarea unui inventar de licențe. Acest inventar trebuie să cuprindă informații despre software-ul instalat și utilizat pe fiecare dispozitiv, tipul de licență și data expirării acesteia, precum și alte informații relevante. Un inventar de licențe bine întocmit permite organizației să identifice licențele redundante sau nefolosite și să le optimizeze, evitând astfel cheltuielile inutile.

În concluzie, gestionarea licențierii software și a activului de software (SAM) este esențială pentru a asigura o utilizare legală și eficientă a software-ului în orice organizatie și poate fi realizată prin implementarea unei soluții de License Inventory."

 

Contactează-ne

Prin trimiterea acestui formular sunteți de acord cu termenii și condițiile noastre și cu Politica noastră de confidențialitate, care explică modul în care putem colecta, folosi și dezvălui informațiile dumneavoastră personale, inclusiv către terți.

Divizia

IT Service

Divizia de servicii IT acoperă segmentul operațional atât din punct de vedere hardware, cât și software pentru o gamă variată de echipamente și soluții IT, incluzând calculatoare, servere, storage-uri, echipamente de rețea, televizoare, monitoare profesionale și UPS-uri.

Află mai multe