Experiența în obținerea de fonduri publice CDI

ETA2U este implicată activ în Piața de Cercetare Europeană prin participarea la proiectele de cercetare-dezvoltare.

Comisia Europeană> Cercetare & Inovație > Portalul participantului> ETA2U PIC Nr: 953054974

Proiecte publice

ETA2U are peste 2 ani de experiență în proiecte internaționale de C&D și peste 6 ani de experiență în implementarea proiectelor finanțate din fonduri structurale ale UE.

  • CIP-TIC-PSP-2012-6-325132, SABER - Satellite Broadband for European Regions (Conexiune Prin Satelit în Broadband pentru Regiunile Europene), 2012

Evenimente

Suntem implicați în mod constant în acțiunile Comisiei Europene prin participarea noastră la următoarele evenimente:

  • Digital Agenda Assembly (anual, din 2011)
  • Comisia Europeană – DG Information Society & Media, TIC Call for Action: “O Coaliție pentru Acțiune (CpA) în TIC (Tehnologii Informatice și de Comunicații) a fost înființată în Brussels la începutul anului 2012 și a fost concepută pentru a reuni liderii regionali în domeniul TIC, Centrele de inovație TIC și antreprenorii TIC din toată Europa pentru a colabora la dezvoltarea generației viitoare de soluții TIC, în Europa și în beneficiul cetățenilor europeni. Această coaliție se află încă în stagiul de debut, iar prin această întâlnire dorim să stabilim următorii pași. Concentrându-se cu precădere pe programele emergente de finanțare din cadrul programului Smart Specialization Strategies and Horizon 2020, Coaliția pentru Acțiune în domeniul TIC se află în proces evolutiv pentru a reuni părțile interesate de o colaboare în urmărirea proiectelor și investițiilor care vor permite realizarea Strategiilor Regionale de Inovație și Creștere Economică prin dezvoltarea și aplicarea TIC.”
  • CeBIT – participare anuală din 2006
  • XiPi – în 2013 Eta2U și-a înregistrat o parte a infrastructurii sale de cercetare în XiPi, un catalog on-line pentru Infrastructurile Internet ale Viitorului. Internetul Viitorului – Parteneriat Public Privat “urmărește o abordare determinată de industrie, orientată pe utilizator care combină C&D în tehnologiile de rețele și comunicații, echipamente, software, servicii și tehnologii media, precum și experimentarea și validarea acestora în contexte de aplicare reală. Reunind cererea și oferta din domeniu, implică și utilizatorii din fazele incipiente ale ciclului de cercetare. Tehnologiile de platformă vor fi utilizate și validate de mai mulți actori, în special de către întreprinderi mici și mijlocii precum și de administrația publică”.

 « Înapoi