ETA2U a participat la Convenția pentru Inovație 2014.

Convenția pentru Inovație constituie o parte esențială a inițiativei de căpătâi a Uniunii Europene, anume strategia Uniunii Europene cu scopul de a crea un mediu prietenos pentru inovație care să faciliteze transformarea ideilor excepționale în produse și servicii care vor stimula creșterea economică și vor crea noi locuri de muncă.

Convenția oferă o platformă de dezbatere și informare cu privire la politicile care vor contribui la construirea unui eco-sistem de cercetare și inovație în Europa pentru susținerea acestui obiectiv.

José Manuel Barroso, președintele CE http://www.flickr.com/photos/innovation_convention_eu/13060289324/, și Máire Geoghegan-Quinn, membru al CE responsabil de Cercetare, Inovație și Știință, au participat la cea de-a 2-a Convenție Europeană a Inovației organizată de către CE. A mai fost prezent și Mark Rutte, prim-ministrul Olandei. Prima ediție a acestei Convenții s-a desfășurat în același loc în decembrie 2011.

În discursul său, José Manuel Barroso a evidențiat faptul că această Convenție a fost întruchiparea perfectă a inovației însăși. A fost o ediție ambițioasă, cu o anvergură și o răspândire mai mare decât cea dintâi. Acesta a mai adăugat faptul că este o inovație însuși a modului de desfășurare, prin includerea de întâmplări reale și câteva exemple interesante de inovații reale.

Expoziția de Inovații

Convenția pentru Inovație 2014 va găzdui o “Expoziție de Inovații” care va cuprinde demonstrații interactive ale unor idei noi și interesante, produse și servicii dintr-o gamă largă de domenii (imprimare 3D, TIC, iluminare, realitate virtuală, transport supersonic, nanotehnologie etc.). Această expoziție de inovații include fie rezultate directe ale proiectelor de cercetare finanțate de UE fie au fost dezvoltate de companii implicate în asemenea proiecte.

http://ec.europa.eu/research/innovation-union/ic2014/index_en.cfm?pg=showcase

http://www.youtube.com/watch?v=zjJYPRuJKMQ&feature=youtu.be

« Înapoi